ERZURUM OLTU İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2018-2019 DÖGEP MART AYI FAALİYETLERİ

2018-2019 DÖGEP MART AYI FAALİYETLERİ

2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

 OLTU  İLÇE MEM

DÖGEP MART AYI ETKİNLİK RAPORU

 

EYLEM KONUSU:Öğretmenlere ve yeni nesillere örnek teşkil edecek ülkemizin din eğitimine, ilmi, tarihi ve kültürel mirasına katkıda bulunan bilim insanlarının ve öncü şahsiyetlerin hayatlarının incelenmesi

EYLEM TÜRÜ: Uygulama,Düşünce,Sunum,İyi Örnek Paylaşıyoruz

PAYDAŞLAR:Diğer Öğretmenler, Okul-Aile Birliği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

KATILIMCI SAYISI: 10 Öğretmen,

 

ETKİNLİK ÖZETİ:

DÖGEP Mart ayı etkinliği kapsamında, öğretmenlere ve yeni nesillere örnek teşkil edecek ülkemizin din eğitimine, ilmi, tarihi ve kültürel mirasına katkıda bulunan bilim insanlarının ve öncü şahsiyetlerin hayatların incelendi. Ömrü boyunca ilim, irfan peşinde koşarak İmam Hatip okullarının açılması ve yaygınlaşması için mücadele eden ve bu okullarda hocalık ve idarecilik görevleri de yapan Mahmut Celalettin ÖKTEN’in hayatı konusunda araştırmalar yapıldı, etkileşimli tahta kullanılarak sunum izlendi ve neticesinde bilgi paylaşımında bulunulmuştur.

 

Felsefe, sosyoloji ve psikoloji eğitimleri almış, millî bir bilinç ve ruh oluşturmak için çabalamış,Nurettin TOPÇU’ nun hayatı incelenmiş, “Türkiye’nin Maarif Davası” adlı eseri okunup,eser üzerine değerlendirmeler yapılmıştır. Ayrıca tefsir bilgini, Elmalılı Muhammed Hamdi YAZIRI’ nınhayatı ve eserleri incelenmiş, değerlendirilmesi yapılmıştır.

29-03-201929-03-201929-03-2019

Karabekir Mah. Cumhuriyet Blv. 43/1 Hükümet Konağı Kat2 25400 Oltu/ERZURUM - 0442 816 13 91

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.