ERZURUM OLTU İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2020 - 2021 YÖGEP Nisan Ayı Faaliyet Raporu

2020 - 2021 YÖGEP Nisan Ayı Faaliyet Raporu

OOLTU İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETİCİ GELİŞİMİ PLANI

NİSAN AYI FAALİYET RAPORU

 

Toplantı Sayı: 05

Toplantı Tarihi: 23.04.2021  / 16:00

Toplantı Yeri: Oltu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 

Katılımcılar: Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi İdarecileri, Oltu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi İdarecileri, Oltu Hattat Hasan Çelebi İHO İdarecileri

 

              Din Öğretiminin 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde yapılmasını planladığı Yönetici Gelişim Eylem Planı çerçevesinde Nisan ayında yapılması planlanan ülkemizin din eğitimine, ilmî, tarihî ve kültürel mirasına katkıda bulunan medeniyet öncülerimiz; âlimler, bilim insanları ve öncü şahsiyetler ile eğitim camiasına örnek çalışmalarıyla ilham veren ve iz bırakan eğitimciler veya eğitim yöneticilerinin davranışlarından örnekler Yönetici Gelişimi Faaliyeti 23.04.2021 tarihinde Oltu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapılmıştır. Toplantıya Oltu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Necati KOÇAK, Müdür Yardımcıları Ertuğrul ŞENGÜL, Ömer AKPINAR ve Hattat Hasan Çelebi İHO Müdürü Yavuz ÖZDEN ile okulumuz Müdürü Ahmet KALKAN, Müdür Başyardımcısı Anıl DEMİRCAN ile Müdür yardımcıları, Kadir AKPINAR ve Şeref BÜLBÜL katılmıştır.

Ülkemizin din eğitimine, ilmi, tarihi ve kültürel mirasına katkıda bulunan medeniyet öncülerimiz; âlimler, bilim insanları ve öncü şahsiyetler ile eğitim camiasına örnek çalışmalarıyla ilham veren ve iz bırakan eğitimciler veya eğitim yöneticilerinin davranışlarından örnekler konulu yapılan faaliyette Oltu Anadolu İHL Müdür Yardımcısı Muhammet Nuri YILDIRIM ülkemizde eğitim alanında özellikle de Din Eğitimi alanında pek çok eser yazmış ve talebe yetiştirerek iz bırakmış, ilim ve medeniyet öncülerimizden olan MAHİR İZ hoca ve İmam hatip Okullarının kurucularından olan MAHMUD CELALEDDİN ÖKTEN hocanın hayatı, şahsiyeti ve ilmi mücadelesi hakkında sunum yapmıştır.

Ülkemizin yetiştirdiği iki değerli eğitimci, ilim ve mütefekkir adamının hayatından kesitler yansıtan video ve slaytlar katılımcılara izletilmiş, yaşam kesitlerinden örnekler verilmiştir. Özellikle eğitim alanında açtıkları ufuk ve yetiştirdikleri öğrencilerden onların eğitime bakış açıları, eğitime olan katkıları analiz edilmiştir. Günümüz eğitimcilerine ve eğitim felsefesine ışık tutacak fikirleri paylaşılmıştır.  Yazmış oldukları ve kendileri hakkında özellikle talebelerinin yazmış olduğu bazı ilmi eserler tetkik edilmiştir. Özellikle İmam Hatip Okullarının kuruluşunda büyük emekleri olan aynı zamanda hocalıkta yapmış olan Mahmud Celaleddin ÖKTEN'in bizim gibi İmam Hatip Liselerinde görev yapan İdareci ve öğretmenler açısından fikirlerinin önemi üzerinde durulmuştur.

Toplantı ve sunum faaliyeti katılımcı idarecilere teşekkür edilerek bitirilmiştir.  

 

01-06-202101-06-202101-06-2021

Karabekir Mah. Cumhuriyet Blv. 43/1 Hükümet Konağı Kat2 25400 Oltu/ERZURUM - 0442 816 13 91

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.