ERZURUM OLTU İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Erasmuspro Kapsamında Öğrencilerimiz Fransa Yolcusu

Mesleki Eğitim Merkezimiz tarafından hazırlanaraka Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen "Mesleki Eğitimde Yenilikikçi ve Destekleyici Staj uygulamaları" adlı projenin Erasmuspro kapsamında, Yiyecek İçecek Alanı Aşçılık Dalından 6 öğrencimiz Dünya Mutfağında Staj İçin Fransa'nın Lyon Şehrine Gidiyor.
Erasmuspro Kapsamında Öğrencilerimiz Fransa Yolcusu

Mesleki Eğitim Merkezimiz tarafından hazırlanan ve Türkiye Ulusal Ajansınca kabul edilerek finanse edilen Erasmuspro kapsamındaki projemiz Pandemi nedeniyele son 3 hareketliliği gerçekleştirilememişti. Valilikten alınan resmi izinler doğrultusunda 25/12/2021 tarihinde, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Aşçılık Dalı öğrencilerimizden altı stajer öğrencimiz Fransa'nın Lyon Şehrinde Reyna Restorantta altı aylık mesleki gelişimlerini tamamlamak ve yabancı dil yeterliliklerini geliştirmek için stajlarına 26 Aralık 2021 Tarihi itibariyle başlayacaklardır. Pandemi koşulları altınada seyahat edecek öğrencilerimizin tüm resmi iş ve işlemleri tamamlanmış son 48 saatlik PCR Testi verilerek bu testin sonucunun negatif çıkmasıyla bu seyahatlarını ve satajlarını yapabileceklerdir.

Stajyer öğrencilerimiz başta Fransızca ve ingilizce dillerinde kendilerini geliştirecekleri gibi, kendi mesleki alanlarında da dünya mutfağında yemek hazırlamadan başlayıp, sunumuna kadar mutfak ve serviste müdürlüğümüzün verdiği altı aylık çalışma programına göre eğitimlerini devam ettireceklerdir. Öğrencilerimiz altı aylık süre içerisinde aşağıda sıraladığımız bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmiştir.

Edinilmesi Gereken Bilgi Beceri ve Yetkinlikler:

1. İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak mutfak uygulamaları ile ilgili bilgi ve becerileri kazandırmak.

2. Öğrencilere uluslararası özel çorbaların yapımına ilişkin bilgi ve becerileri kazandırmak.

3. Öğrenciye temel sos ve türevlerini hazırlama bilgi ve becerisini kazandırmak.

4. Öğrenciye patates garnitürü hazırlama bilgi ve becerisini kazandırmak.

5. Etin hazırlanması ile ilgili bilgi ve becerileri kazandırmak.

6. Et pişirme konusunda bilgi ve beceri kazandırmak.

7. Öğrencilere balık ve deniz ürünlerinin hazırlanması ile ilgili bilgi ve becerileri kazandırmak.

8. Salata ve salata soslarının hazırlanması konusunda bilgi ve beceri kazandırmak.

9. Öğrencilere pilav yapımı ile ilgili bilgi ve becerileri kazandırmak.

10. Makarna ve makarna sosları hakkında bilgi ve beceri kazandırmak.

11. Yeni yemek tarifleri hakkında bilgi ve beceri kazandırmak.

12. Etkili İngilizce ve Fransızca konuşma konusunda bilgi ve beceri kazandırmak

Öğrencilerimize üstün başarılar diliyor, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Önser Yeğin başta olmak üzere emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Karabekir Mah. Cumhuriyet Blv. 43/1 Hükümet Konağı Kat2 25400 Oltu/ERZURUM - 0442 816 13 91

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.